Het Historisch Informatiepunt Heerenveen, kortweg HIP, is sinds maart 2011 gevestigd op de eerste verdieping van de bibliotheek Mar en Fean aan het Burgemeester Naar Historisch Informatie PuntKuperusplein 48. Op aantrekkelijke wijze wordt in het HIP de rijke geschiedenis van de gemeente Heerenven gepresenteerd. Dat gebeurt via een aantal panelen, digitale fotolijsten, particuliere verzamelingen en enkele vitrines met oude voorwerpen en geschriften. Ook heeft de bibliotheek er haar collectie boeken over Heerenveen en omstreken ondergebracht. Een computer geeft directe toegang tot diverse relevante sites. U kunt zich in het HIP oriënteren op de geschiedenis van eigen dorp of streek.
Voor diepgaander onderzoek en het raadplegen van documenten, foto’s en dergelijke kunt u terecht in Museum Heerenveen, het gemeentearchief en bij Tresoar in Leeuwarden.
De boekencollectie in het HIP is opgenomen in de catalogus van de bibliotheek. Naast de historie vindt u in het HIP ook informatie over het heden. De verenigingsbladen en de dorps- en wijkkranten liggen ter inzage. U bent tijdens de openingsuren van de bibliotheek van harte welkom in het HIP.
Contact met vertegenwoordigers Historisch Informatiepunt Heerenveen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar het Historisch Informatie Punt

Werkgroep Oud-Heerenveen (WOH: "Wurkje oan 'e histoarje")
Aanwezig iedere dinsdag 9 - 12 uur in Museum Heerenveen:
Minckelersstraat 11, 8442 CE, Heerenveen
telefoon.: 0513-623408
Postadres: Postbus 166, 8440 AD Heerenveen,
Meer informatie over onze organisatie
WOH privacy verklaring
Vrijwilliger worden bij de Werkgroep ? Lees er hier meer over...

Historische rondleidingen
Opgave voor alle rondleidingen:
Aan de balie van het Museum / VVV-Heerenveen
Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen
Telefonisch 0513-625555
Per e-mail: balie@heerenveenmuseum.nl
Kosten van deelname: € 5, -, donateurs halve prijs
Meer informatie over de rondleidingen.

Webdesign© ajk